Over Jolien

Aangepast siteDe wijsheid van het lichaam

In mijn eigen zoektocht naar meer verbinding met mezelf en met het leven kwam ik erachter dat voor mij, beweging en ademhaling belangrijke factoren waren om dit te bereiken. Naarmate ik, door het werken met mijn lichaam, meer ruimte en connectie kon creëren, werd ik me ook steeds meer bewust van mijn innerlijke wijsheid. Alsof door het vrijmaken van mijn lichaam ik ook weer contact kon maken met deze diepere lagen van mezelf. Mijn passie is dan ook om, via het lichaam,  anderen te ondersteunen in het vinden van hun eigen wijsheid

Voor mij zijn massage en lichaamsgericht werk een supermooie manier om dat te bereiken.

Intuïtieve massage

In 2011 ben ik begonnen met een praktijk voor massage aan huis, gericht op het brengen van ontspanning. Wat ik intuïtieve massage noem zou je ook energetische massage kunnen noemen. Ik heb gemerkt, zowel in mijn praktijk als ook persoonlijk, dat in de aanraking tussen twee mensen een interactie ontstaat die voorbij lijkt te gaan aan het fysieke. Tijdens een massage ‘vertelt’ het lichaam mij waar het extra aandacht nodig heeft. En mijn aanraking vertelt het lichaam vervolgens weer, op een subtiele manier, waar het spanning vasthoudt wat het misschien niet meer nodig heeft. Mijn intentie is daarbij om met het lichaam mee te werken en jouw lichaam zelf de kans te geven om los te laten wat het niet meer nodig heeft.

Voeding en Natuurgeneeskunde

In mijn zoektocht naar meer verdieping ben ik uiteindelijk terechtgekomen op de Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen in Arnhem, waar ik in 2016 afgestudeerd ben als natuurgeneeskundige. In de natuurgeneeskunde heb ik een kader gevonden waarbinnen ik de wereld om ons heen kan plaatsen en waarin een definitie voor ziekte en gezondheid ligt besloten die past bij mijn persoonlijke ervaringen. Hiermee kan ik de oorzaak van de klacht aanpakken in plaats van alleen de klacht. Ik maak daarbij gebruik van de 4 natuurkwaliteiten. Hierdoor kan ik mijn therapie nog beter op jou persoonlijk afstemmen.

Voor mij een belangrijk onderdeel van die natuurgeneeskundige benadering is het effect van voeding en leefstijl op onze gezondheid en ons welzijn. Niet alleen op fysiek niveau, maar ook op emotioneel niveau. In een tijd waar veel van wat we eten in een laboratorium wordt ontwikkeld zijn we losgekomen van onze natuurlijke aard. Mijn passie ligt erin weer verbinding te maken met ‘echte voeding’ en anderen te inspireren om via de voeding een betere gezondheid te bereiken.  Daarom ben ik sinds 2016 tevens als docent voeding verbonden aan de opleiding voor Natuurgeneeskunde.

Hippocrates, de grondlegger van de westerse geneeskunde zei het 2500 jaar geleden al:

 

“Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”

 

Pelvic Release Practitioner

Mijn verlangen naar nog meer verdieping in mijn lichaamsgericht werk heeft ertoe geleid dat ik in 2018/2019 de opleiding heb gevolgd tot Pelvic Release Practitioner, waardoor ik nu gerichter kan werken met de connectie met het bekkengebied en de spanning die daar vastgehouden wordt. Via deze opleiding ben ik in aanraking gekomen met het Wheel of Consent, wat ik meeneem in al mijn behandelingen. Net als mijn ervaring met Verbindende Communicatie (NVC) waar ik sinds 2015 actief mee bezig ben. En heeft ertoe geleid dat ik in 2019 gestart ben met een opleiding Myofascial Energetic Release, wat een hele mooie en zachte manier is om effectief met pijnklachten te werken.