Over Jolien

Aangepast site

Omdat ik als geen ander weet hoe het is om veel in je hoofd te zitten en soms te weinig in je lijf is het mijn passie om anderen te helpen het contact met hun lichaam weer terug te vinden. Massage en lichaamsgericht werk is een hele mooie manier om dat te bereiken.

Massagepraktijk voor intuïtieve massage

Sinds 2011 heb ik een praktijk voor massages aan huis. Doordat ik vanuit huis masseer kan ik de prijzen voor mijn behandelingen laag houden waardoor ik toegankelijk blijf voor zoveel mogelijk mensen.
Ik wil graag dat zoveel mogelijk mensen kunnen ervaren wat de helende kracht van een massage kan zijn.

Wat ik intuïtieve massage noem zou je ook energetische massage kunnen noemen. Ik heb gemerkt, zowel in mijn praktijk als ook persoonlijk, dat in de aanraking tussen twee mensen een interactie ontstaat die voorbij lijkt te gaan aan het fysieke. Tijdens een massage ‘vertelt’ het lichaam mij waar het extra aandacht nodig heeft. En mijn aanraking vertelt het lichaam vervolgens weer, op een subtiele manier, waar het spanning vasthoudt wat het misschien niet meer nodig heeft. Mijn intentie is daarbij om met het lichaam mee te werken en jouw lichaam zelf de kans te geven om los te laten wat het niet meer nodig heeft.

Voeding en Natuurgeneeskunde

In mijn zoektocht naar meer verdieping ben ik uiteindelijk terechtgekomen op de Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen in Arnhem, waar ik in 2016 afgestudeerd ben. In de natuurgeneeskunde heb ik een kader gevonden waarbinnen ik de wereld om ons heen kan plaatsen en waarin een definitie voor ziekte en gezondheid ligt besloten die past bij mijn persoonlijke ervaringen. Ik maak daarbij gebruik van het kader van de vier natuurkwaliteiten. Hierdoor kan ik mijn therapie nog beter op jou persoonlijk afstemmen.

Voor mij een belangrijk onderdeel van die natuurgeneeskundige benadering is het effect van voeding op onze gezondheid en ons welzijn. Niet alleen op fysiek niveau, maar ook op emotioneel niveau. In een tijd waar veel van wat we eten in een laboratorium wordt ontwikkeld zijn we losgekomen van onze natuurlijke aard. Mijn passie ligt erin weer verbinding te maken met ‘echte voeding’ en anderen te inspireren om via de voeding een betere gezondheid te bereiken.  Daarom ben ik sinds 2016 tevens docent voeding aan de opleiding voor Natuurgeneeskunde.

Hippocrates, de grondlegger van de westerse geneeskunde zei het 2500 jaar geleden al:

 

“Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”